Tjaša Kysselef v Melbournu še bronasta na parterju

Melbourne, 25. februarja (STA) - Slovenska telovadka Tjaša Kysselef se s svetovnega pokala v športni gimnastiki v Melbournu vrača z dvema odličjema. Sobotni zmagi na preskoku je danes dodala še bron na parterju. Na gredi je bila četrta, na tem orodju je v finalu nastopila po odpovedi ene od tekmovalk, saj je bila v kvalifikacijah deveta in s tem prva rezerva za finale.

Kysselefova je tako z nekaj sreče izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom v Avstralijo.

V soboto je prvič v karieri zmagala v svetovnem pokalu, bila je najboljša na njenem paradnem orodju preskoku. Danes je temu dodala še tretje mesto na parterju, ki ga je osvojila z oceno 12,366 točke. Od 24-letne Ljubljančanke sta bili boljši domačinka Alexandra Eade z oceno 13,333 na prvem mestu in Brazilka Isabel Barbosa z oceno 12,600 na drugem mestu.

Kysselefova je ob tem nastopila še v finalu na gredi, priložnost za to je dobila po odpovedi ene od tekmovalk. V kvalifikacijah je bila Slovenka namreč šele deveta.

Na gredi je bila četrta, za svojo sestavo je prejela oceno 11,166. Zmagala je Kitajka Yile Chen z oceno (14,466). Druga je bila Barbosa (12,666), tretja pa še ena Kitajka Siyu Du (11,333).

"Presenečenje je bilo, ko sem nekaj ur pred tekmo izvedela, da tekmujem tudi na gredi. Pri prvem elementu sem padla, vseeno sem nadaljevala naprej in do konca naredila brez večjih napak. Tako sem pristala na četrtem mestu. Na parterju sem po mojem mnenju nastopila še boljše kot v kvalifikacijah. S tem sem prvič dobila tudi medaljo na parterju," je še zadnja nastopa pred odhodom v Slovenijo ocenila Kysselefova. "V Melbournu sem dosegla več, kot sem pričakovala. Zelo sem vesela," je sklenila.

Kysselefova je bila daleč najuspešnejša med slovensko trojico, ki se je odločila, da bo sezono začela na peti celini, kamor večina najboljših telovadcev ni pripotovala, tako da je bila konkurenca na uvodu v sezono 2018 bolj skromna. Ob Ljubljančanki, ki je s prvim in tretjim mestom dobro izkoristila ponujeno priložnost, pa sta se nekoliko slabše odrezala Rok Klavora in Sašo Bertoncelj.

Klavora je prvi cilj izpolnil, saj se je na parterju uvrstil v finale, kjer pa ni izboljšal kvalifikacijske predstave, potem ko je pri zadnji diagonali naredil večjo napako, in končal na petem mestu. Napaka ga je, kot pravi, stala odličja. Bertoncelj pa je na konju z ročaji celo ostal brez finala, saj se mu je v kvalifikacijah ponesrečil seskok z orodja. Zanj je to manj od pričakovanj oziroma cilja, ki si ga je zastavil pred odhodom v Avstralijo.