GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Telovadci ta čas v Bakuju, na zadnjo postajo OI-kvalifikacij šele junija

Telovadci ta čas v Bakuju, na zadnjo postajo OI-kvalifikacij šele junija

Lozana, 11. marca (STA) - Mednarodna gimnastična zveza (Fig) je danes zaradi poskusa zajezitve širjenja okužb z novim koronavirusom bližnje tekme svetovnega pokala, kvalifikacije za poletne olimpijske igre v Tokiu, prestavila na junij. Zadnja postojanka olimpijskih kvalifikacij za specialiste, ki bi morala biti v Dohi prihodnji teden, bo po novem od 3. do 6. junija.
Slovenska gimnastična reprezentanca je sicer ta teden na predzadnji postojanki dveletnega cikla olimpijskih kvalifikacij v Bakuju, od koder je mislila odpotovati neposredno v Doho. Zdaj ta povezava odpade.
V Azerbajdžanu bodo Slovenijo zastopali Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Tjaša Kysselef, Lucija Hribar in edino še preostalo slovensko žezlo v boju za OI v Tokiu, Teja Belak. V četrtek in petek jih čakajo kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa so na sporedu finalni nastopi.
Do zadnjih treh tekem kvalifikacij je imel sicer možnosti za olimpijski nastop tudi še Bertoncelj na konju z ročaji, a jih je dokončno zapravil na minulem svetovnem pokalu v Melbournu, ko se ni prebil skozi kvalifikacije.
Belakova pa je na preskoku še vedno v igri, da si mesto na olimpijskem turnirju zagotovi preko svetovnega pokala. Ali bo uspešna ali ne, bo dokončno znano v začetku junija, ko bo po novem na sporedu zadnji kvalifikacijski svetovni pokal za Tokio.
Mednarodna zveza Fig je poleg svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi prestavila tudi aprilska svetovna pokala v ritmični gimnastiki oziroma trampolinu v italijanskih Pesaru na 5. do 7. junij ter Brescii na 19. do 20. junij.
Evropska gimnastična zveza UEG, v olimpijskem letu ni svetovnih, so pa na koledarju evropska prvenstva, za zdaj še ni odpovedala nobene tekme.
Prva večja je EP v ženski športni gimnastiki v Parizu, ki je na sporedu konec aprila. Francija je za zdaj sicer v poskusu omejitve širjenja virusa sars-cov-2 do 15. aprila omejila vse dogodke na največ 1000 gledalcev. Zveza UEG se bo dokončno o usodi EP v ženski ter tudi moški športni (Baku) in ritmični gimnastiki (Kijev) ter trampolinu (Göteborg) izjasnila do konca marca.

© STA 2020
 

Prihajajoči dogodki
17.9.2020
Osijek, Hrvaška
Platinum Cup Osijek 2020 več >
26.9.2020
Ukrainian International Cup Kijev 2020 Kijev, Ukrajina
Ukrainian International Cup Kijev 2020 več >
26.9.2020
Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave 2020 Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave 2020 več >
1.10.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija Slovenije


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport