GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Telovadci na EP upe polagajo na Belakovo, Bertonclja in Klavoro

Telovadci na EP upe polagajo na Belakovo, Bertonclja in Klavoro

Ljubljana, 13. aprila (STA) - Pred telovadci je po dveh svetovnih pokalih prvi vrhunec sezone, evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnji teden gostil romunski Cluj-Napoca. Slovenski tabor upe polaga v finalista zadnjega EP v Bernu Tejo Belak in Saša Bertonclja, veliko možnosti za finale ima tudi Rok Klavora.

Selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič se je odločil, da v Cluj poleg Belakove odpelje še Tjašo Kysselef in Lucijo Hribar, selektor moške izbrane vrste Sebastijan Piletič pa bo računal na Bertonclja, Klavoro, Žigo Šilca in Alena Dimica.

Ženski tabor največ upov polaga na Belakovo, finalistko zadnjega EP v Bernu, ko je bila na koncu šesta. Blizu finala osmerice je bila lani tudi Kysselefova na devetem mestu. Hribarjeva je lani prav tako tekmovala v Švici, a z mladinsko vrsto, letos bo tekmovala na vseh štirih orodjih.

"Teja in Tjaša sta že izkušeni, Lucija letos prvič nastopa med članicami in gre bolj po izkušnje. Pričakujem dobre rezultate na preskoku, torej finale," si želi Mavrič.

"Zelo dobro sem pripravljena. Všeč mi je, da sem na dveh tekmah prišla v tekmovalni ritem. Dva tedna sem trenirala, poskušala, izpilila skoka. Cilj je finale, potem pa bomo videli," pravi Belakova, Kysselefova je dodala: "Pričakujem največ do zdaj, da bom blizu finalu. Borila se bom. Želim si finale."

Lanski finalist EP v Bernu Bertoncelj v tej sezoni še ni "ukrotil" konja z ročaji, na obeh svetovnih pokalih je ostal zunaj finala. V Švici je bil lani blizu finala Klavora, takrat je končal na 10. mestu na parterju, po lanski odlični sezoni v svetovnem pokalu pa je bil letos med resnimi kandidati za mesto med prvimi osmimi na EP, a ga je pred prvo tekmo v Bakuju zaustavila poškodba stegenske mišice, ki pa je zdaj preteklost.

"Želje so finali. Sašo ima možnost za medaljo. Rok je bil dvakrat na meji finala, z njim računamo na osmerico. Isto velja za Žigo in Alena. Možnosti so, ob dobri izvedbi pričakujemo mesta okrog osmerice," je dejal Piletič.

"Počutim se v redu. Če se ne bi počutil dobro, ne bi šel v Romunijo in bi raje ostal doma z družino. Cilj je finale, želim si še kakšno medaljo. A popraviti moram izvedbo s prvih dveh svetovnih pokalov," je dodal Bertoncelj.

"Trikrat sem bil že prva rezerva finala, torej sem blizu najboljšim. Upam, da ne bom spet rezerva. Poškodba je mimo, upam na najboljše," je bil kratek Klavora.

Šilc bo tako kot Klavora nastopil na parterju, Dimic bo tekmoval na bradlji in drogu. Šilc bo v Cluju nastopil z lažjo vajo in bo stavil na "čisto" izvedbo, Dimic pa bo na drogu skušal izboljšati lansko 14. mesto, na bradlji pa se bo predstavil z novim elementom ter upal, da mu ga sodniki priznajo kot element Dimic 2.

EP v Romuniji se bo uradno začelo v sredo z moškimi kvalifikacijami, dan pozneje bodo v kvalifikacijah nastopile še ženske, v petek sledita oba mnogoboja, v soboto in nedeljo pa finali po orodjih.

© STA 2017

Prihajajoči dogodki
27.4.2018
Svetovni pokal  v RG Baku 2018 Baku, Azerbajdžan
Svetovni pokal v RG Baku 2018 več >
4.5.2018
Svetovni pokal v RG Gudalajara 2018 Guadalajara, Španija
Svetovni pokal v RG Gudalajara 2018 več >
5.5.2018
10. OP Bežigrana v skokih na VPP 2018 Športni center Triglav, Vodovodna 25, 1000 Ljubljana
10. OP Bežigrana v skokih na VPP 2018 več >
5.5.2018
13. tekmovanje TEAMGYM SLOVENIJA 2018 Športni center Triglav, Vodovodna 25, 1000 Ljubljana
13. tekmovanje TEAMGYM SLOVENIJA 2018 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport