SVETOVNI POKAL V ŠPORTNI GIMNASTIKI MAJA V KOPRU

Ljubljana, 29. marec 2017 – Letošnji, že 13. Svetovni pokal v športni gimnastiki v organizaciji Gimnastične zveze Slovenije bo letos od 11. do 14. maja v Kopru. V dvorani Bonifika bo v treh tekmovalnih dneh na orodjih za prestižne nagrade tekmovalo 152 telovadk in telovadcev iz kar 32 držav sveta.

“Koper bo letos prvič prizorišče Svetovnega pokala v športni gimnastiki in zelo se veselimo, da bo svetovna gimnastična smetana obiskala naše obmorsko mesto”, je povedal direktor Gimnastične zveze Slovenije, g. Enes Hodžić Lederer in dodal: “Še posebej nas veseli, da bomo gostili udeležence iz različnih koncev sveta, med njimi tudi iz Južne Afrike, Kolumbije, Brazilije in Hong Konga. Z organizacijo pokala v Kopru želimo ta lep, a zahteven šport, ki je Sloveniji prinesel že nešteto medalj in uspehov, približati prebivalcem Obale in prispevati k njegovi popularizaciji. Zato že danes vabimo k obisku, saj bo podpora našim tekmovalcem pred domačim občinstvom še posebej pomembna in dobrodošla.”

Na pokalu v Kopru bodo slovenske barve v ženski konkurenci zastopale Teja Belak, Tjaša Kysselef, Ivana Kamnikar, Lucija Hribar in Adela Šajn, v moški pa bodo tekmovali Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Šilc, Jure Pavlica, Luka Terbovšek in Luka Kišek.

Pred svetovnim pokalom v Kopru pa naše tekmovalce med drugim čaka še Evropsko prvenstvo v gimnastiki, ki bo od 19. do 23. 4. 2017 v Kluju v Romuniji in na katerem upravičeno pričakujemo visoke uvrstitve, tako v ženski kot v moški konkurenci.

O 13. Svetovnem pokalu v športni gimnastiki, Koper 2017

Letos se je na tekmovanje skupaj prijavilo 152 tekmovalcev, od tega 95 v moški in 61 v ženski konkurenci, kar je za 20 odstotkov več kot lani, ko je bil pokal v Ljubljani.

Tekmovalci prihajajo iz 32 držav (Avstrija, Bolgarija, Brazilija, Kanada, Kolumbija, Hrvaška, Ciper, Češka, Španija, Velika Britanija, Nemčija, Hong Kong, Madžarska, Irska, Irak, Izrael, Italija, Jordanija, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Romunija, Južna Afrika, Slovenija, Srbija, Švica, Slovaška, Ukrajina, Uzbekistan, Venezuela).

Urnik tekmovanja

• četrtek, 11. 5. 2017: uradni trening v veliki dvorani
• petek, 12. 5. 2017: kvalifikacije MŠG in ŽŠG
• sobota, 13. 5. 2017, od 14:00 - 16:30 finala MŠG (parter, konj z ročaji in krogi) in ŽŠG (preskok in dvovišinska bradlja)
• nedelja, 14. 5. 2017, od 14:00 - 16:30 finala MŠG (preskok, bradlja in drog) in ŽŠG (gred in parter)

O Gimnastični zvezi Slovenije

Osnovno poslanstvo Gimnastične zveze Slovenije je zagotavljanje strokovnih, organizacijskih, materialnih, finančnih, kadrovskih in drugih pogojev za razvoj gimnastičnega športa v Republiki Sloveniji, vsestranska skrb za celostni razvoj športnikov, reprezentantov republike Slovenije ter zagotavljanje podpore za rast in razvoj osnovnih organizacij, članic Gimnastične zveze Slovenije.

Vizija Gimnastične zveze Slovenije je postati nacionalna panožna športna zveza (NPŠZ) vsestransko zadovoljnih, preskrbljenih in uspešnih športnic in športnikov ter uspešnih članic (društev in klubov). S svojim delovanjem bo ustvarjala vsestranske pogoje za doseganje športne in poslovne odličnosti.

Več o zgodovini Gimnastične zveze je na voljo http://www.gimnasticna-zveza.si/Zgodovina.aspx

Twitter @Gimnastika_si
Youtube https://www.youtube.com/user/SuperGimnastika

Odnosi z mediji