GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Ritmičarke na EP v Budimpešto po izkušnje

Ritmičarke na EP v Budimpešto po izkušnje

Ljubljana, 15. maja - Od petka do nedelje bo madžarska prestolnica Budimpešta gostila 33. evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki. Tja potuje 10 slovenskih tekmovalk, tri bodo nastopile v posamični konkurenci, sedem pa v konkurenci mladinske skupinske sestave. Mlada slovenska ekipa rezultatskih pričakovanj nima, želi si sestav brez napak.

Med posameznicami v članski konkurenci bodo nastopile Aja Jerman Bukavec (obroč, žoga, kiji, trak), Iza Zorec (obroč, žoga, kiji) in Anja Tomazin (trak). Mladinsko ekipo za skupinsko sestavo pa tvorijo Lara Nemeš, Neja Grbec, Dora Kopač, Tessa Prihoda, Taja Fröhlich, Laura Bajraktaraj ter Hana Šarkanj.

Najboljša ritmičarka zadnjih sezon Špela Kratochwill ne bo nastopila, saj še ni nared po poškodbi.

Selektorica reprezentance v ritmični gimnastiki Alena Jakubouskaja se zaveda, da mlade tekmovalke ne sme obremenjevati z rezultatskimi napovedmi, v Budimpešto gredo tako nabirati izkušnje za naprej, uganka je tudi nov sistem oziroma pravilnik tekmovanja. "Z izjemo Aje, ki je že tekmovala na EP, so vse ostale punce neizkušene. Zanje je to velik dogodek, popolnoma nov. Računamo, da jim bo izkušnja dala nov zagon za naprej. Cilj je, da naredijo vajo, kot so trenirale in kot znajo. Rezultatski cilj si težko zastavimo, ker je nov sistem tekmovanja. Ne vemo, kaj bo to pomenilo. Pravilnik in sistem sta nova. Mlade punce ne želimo obremenjevati z rezultati. Želimo, da prikažejo, kar so zmožne," je na novinarski konferenci povedala Jakubousakaja.

"Program smo z klubske ravni prenesli na reprezentančno. Sodeluje sedem deklet, ki nemoteno trenirajo, dobro napredujejo, od januarja vsakodnevno vadijo. Dobra vaja brez napak, to je cilj," je dodala Ana Kokalj, trenerka ekipe v skupinski sestavi.

V petek se tekmovanje začne ob 10. uri, ko je na programu prva predstavitev mladinske skupinske vaje, ob 13. uri bodo članice tekmovale z obročem in žogo. V soboto je ekipno tekmovanje v podskupinah štirih ekip glede na rezultat prvega dne in kvalifikacij članic posameznic in mladinskih skupinskih vaj brez ekip. Zvečer bo razglasitev rezultatov ekipnega tekmovanja. V nedeljo so še finali s posameznimi rekviziti.

© STA 2017

Prihajajoči dogodki
22.2.2018
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Melbourne 2018 Melbourne, Avstralija
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Melbourne 2018 več >
3.3.2018
Pokal Slovenije v skupinskih sestavah 2018 Gimnastični center Ljubljana, Koprska ul. 29, 1000 Ljubljana
Pokal Slovenije v skupinskih sestavah 2018 več >
10.3.2018
1. prvenstvena tekma v RG 2018 - skupinske sestave Osnovna šola Antona Martina Slomška, Pod Hruševco 33, 1360 Vrhnika
1. prvenstvena tekma v RG 2018 - skupinske sestave več >
15.3.2018
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Baku 2018 Baku, Azerbajdžan
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Baku 2018 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport