Nastop slovenske mladinske reprezentance na 46. Trampoline Friendsship Cup

Nastop slovenske mladinske reprezentance na 46. Trampoline Friendsship Cup v Jablonecu na Češkem od 12. do 13. oktobra 2018

Slovenska mladinska reprezentanca se je v konkurenci 12 držav udeležila mednarodnega tekmovanja v skokih na veliki prožni ponjavi, 46. Trampoline Friendship Cup, ki se je odvijalo od 12. do 13. oktobra 2018 v Jablonecu na Češkem. Našo reprezentanco so sestavljali članice in člani iz Športnega društva Partizan Renče, Športnega društva Sokol Bežigrad, Športnega društva Narodni dom in Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.
Matjaž Cotič (ŠD Partizan Renče) je v kategoriji mladincev osvojil 3. mesto in s tem bronasto odličje, pred njim sta bila Čeha David Pilpach in Pavel Vechet. V isti kategoriji je v finalni seriji 4. mesto osvojil Janez Adamič (ŠD Narodni dom). V sinhronih nastopih članskih dvojic pa sta Matjaž Cotič in Žan Zorn (oba ŠD Partizan Renče) osvojila ravno tako 3. mesto in s tem bronasto odličje. Najboljša v sinhronih dvojicah sta bila sicer Nizozemca Milco Abrahams in Alexwi Tito, srebro pa sta osvojila Švicarja Fabio Hug in Cedric Jeannerat.
Naša reprezentanca je zabeležila še en nastop v finale med dekleti, ko se je z 8. mestom tja prebila Petra Arčon (ŠD Partizan Renče).
Tudi ostali nastopi naših reprezentantov so bili solidni in s tem pokazali velik napredek v tej disciplini.

Zapisala: Alenka Cotič

12.12.2018