Nastop Ajde Šturm in Matjaža Cotiča na svetovnem prvenstvu mladinskih kategorij (WAG C) v skokih na trampolinu (Sofia) Med 16. in 19. novembrom 2017 je v Areni Armeec v Sofii (Bolgarija) potekalo 25. mladinsko svetovno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi, dvojni mali prožni ponjavi in akrobatski stezi. Slovenija se je letos prvič udeležila svetovnega prvenstva v skokih na trampolinu in sicer z eno tekmovalko in enim tekmovalcem. Matjaž Cotič (ŠD Partizan Renče) je nastopil v kategoriji dečkov 13 – 14 let, Ajda Šturm (ŠD Sokol Bežigrad) pa v kategoriji deklic 15 – 16 let. Nastopiti bi morala še Asja Benčec (DŠR Murska Sobota), ki pa se zaradi poškodbe tekme žal ni mogla udeležiti. V kategoriji dečkov (13 – 14 let) je nastopilo 73 tekmovalcev. Matjaž Cotič je osvojil 58 mesto. Dosegel je 78.175 točke. Pri deklicah je v kategoriji 15 – 16 let tekmovalo 68 deklet. Ajda Šturm je dosegla z 79.535 točkami 49. mesto. Tako Ajda, kot Matjaž sta izvedla obe vaji v celoti in sicer brez večjih napak. Ajda trenira pod mentorstvom trenerja Jureta Kerna, Matjažev trener pa je Jurij Arčon.

Zapisal Igor Ferjančič

Foto Alenka Cotič