GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

KOPER PRIPRAVLJEN NA NAJBOLJŠE TELOVADCE

KOPER PRIPRAVLJEN NA NAJBOLJŠE TELOVADCE

V Kopru je vse nared za 13. gimnastični svetovni pokal v športni gimnastiki, ki bo v Areni Bonifika od petka, 12. maja, pa do nedelje. Na današnji novinarski konferenci v prostorih Mestne občine Koper so svoja pričakovanja razkrili slovenski telovadci ter telovadke, ki bodo v naslednjih treh dneh navduševali in se borili s številnimi zvezdniki športne gimnastike.
Uvodoma je zbrane na novinarski konferenci nagovoril podžupan MO Koper, gospod Peter Bolčič, ki je telovadcem izrazil dobrodošlico in zadovoljstvo, da si je Gimnastična zveza Slovenija izbrala Koper za mesto, ki gosti svetovni pokal. »Veseli nas, da se je vlaganje občine v šport obrestovalo in gostimo takšne dogodke,« je izpostavil Bolčič.

V imenu Gimnastične zveze Slovenije se je MO Koper zahvalil Sebastijan Piletič, selektor moške reprezentance in podpredsednik GZS. »Veseli smo, da smo gimnastiko pripeljali še na ta konec Slovenije,« je povedal Piletič.
Gimnastični svetovni pokal se v Kopru začne v petek ob 10. uri, ko bodo kvalifikacije. V soboto in nedeljo bodo finali po orodjih, oba dneva se bo tekmovanje začelo ob 14. uri, za prenos pa bo poskrbela Televizija Slovenija.
S slovenskim dresom bodo nastopili Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Luka Terbovšek, Alen Dimic, Luka Bojanc, Jure Pavlica, Teja Belak, Tjaša Kysselef, Adela Šajn in Lucija Hribar, vsi bodo nastopili v konkurenci svetovnega pokala, izven nje pa še Luka Kišek, Pia Hribar in Sara King.
"Pritiska pred domačo tekmo ne čutim, bolj me muči, ker mi je po evropskem prvenstvu vse dol padlo. Težko se je bilo zbrati, tudi skoki, ki sem jih delala z lahkoto, mi ne gredo več. To se zgodi v glavi, da ne gre in ne gre. Vseeno pa komaj čakam domačo tekmo. Vsi športniki jo imamo najraje, ker te vzpodbuja več ljudi, domači. Komaj čakam, da se začne," je v prostorih Mestne občine Koper dejala Belakova.

"Domače tekme mi predstavljajo dodatno motivacijo. Pa tudi dodaten pritisk. Če že, doma ne želiš razočarati navijačev in samega sebe. Od sebe vedno pričakujem veliko. Tudi v Kopru, kjer se počutim odlično. Sem Gorenjec, a po duši Primorec. Pričakujem ogromno, najprej uvrstitev v finale, potem pa borbo za medalje s Krisztianom Berkijem na čelu, ki mu prepuščam vlogo favorita, a ne mečem puške v koruzo, da ga ne bi premagal doma," je dodal Bertoncelj in pozval navijače ter ljubitelje gimnastike, naj pridejo v Koper in jih vzpodbujajo.

Vstopnice so na voljo na moje-karte.si.
Spletna stran tekmovanja: http://challange-cup-koper.gimnasticna-zveza.si/

 

Kristijan Erjavec

Prihajajoči dogodki
21.10.2018
38. POKAL ŠD CENTER MARIBOR, 7. MEMORIAL MILANA HRASTOVCA 2018 Maribor
38. POKAL ŠD CENTER MARIBOR, 7. MEMORIAL MILANA HRASTOVCA 2018 več >
21.10.2018
Pokal  ŠD Studenci 2018 Dvorana » TABOR » Koresova ul.6, 2000 Maribor
Pokal ŠD Studenci 2018 več >
25.10.2018
Svetovno prvenstvo v MŠG in ŽŠG Doha 2018 Doha, Katar
Svetovno prvenstvo v MŠG in ŽŠG Doha 2018 več >
27.10.2018
Holyjev memorial v MŠG in ŽŠG 2018 Brežice
Holyjev memorial v MŠG in ŽŠG 2018 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport