GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Edvard Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Edvard Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Ljubljana,- Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Edvard Kolar bo decembra kandidiral za predsednika Evropske gimnastične zveze (UEG). Poleg Kolarja, nekdaj trenerja enega najboljših slovenskih telovadcev Mitje Petkovška, za omenjeno mesto kandidira še Azerbajdžanec Farid Gajibov.

Gajibov je sicer generalni sekretar azerbajdžanske gimnastične zveze in eden od podpredsednikov evropske zveze UEG.

Položaj predsednik UEG je neprofesionalna, prostovoljna funkcija, zato Kolar ne vidi navzkrižja interesov pred nastopom nove službe, je povedal.

Kongres UEG, na katerem bodo volili novega predsednika in s tem naslednika Francoza Georgesa Guelzeca, bo 1. in 2. decembra v Splitu.

"Dolgo sem se odločal, da bi kandidiral. Nisem razmišljal o čem drugem kot o kandidaturi za predsednika. Na področju gimnastike v Evropi je marsikaj mogoče spremeniti, narediti bolje. Odločitev je dozorela skozi dogovore z različnimi članicami evropske gimnastične zveze. Članice so ponudile podporo in pomoč. Na podlagi tega sem sprejel osebno odločitev in jo sporočil izvršnemu odboru Gimnastične zveze Slovenije, ki je nato glasoval in sprejel sklep, da me GZS podpira in predlaga kot kandidata za naslednjega predsednika UEG," je v izjavi za STA pojasnil Kolar.

Kolar je o Gajibovu, za zdaj edinemu znanemu kandidatu za mesto predsednik UEG, dejal: "Predvsem je finančno močen. Azerbajdžan kot država je finančno izredno močna. Vlagajo ogromno sredstev, da njihovi ljudje prevzemajo odgovorne funkcije. Predsednica gimnastične zveze Azerbajdžana je žena predsednika države. Zna biti močan protikandidat. Volitve bodo pokazale, koga bo članice izvolile. Upam, da bo dosti odvisno od programa," meni Kolar, ki je dodal, da je o idejah iz svojega programa že govoril s predstavniki nekaterih zvez, naletel pa je na dober odziv.

Zadnji volilni kongres je imela Evropska gimnastična zveza leta 2013 v Portorožu. Takrat je nov mandat dobil Guelzec. Pred štirimi leti je bil v izvršni odbor UEG izvoljen Klemen Bedenik, v nadzorni odbor zveze pa Ivan Levak, ki je leta 2009 kandidiral za prvega moža UEG, vendar v prvem krogu izgubil proti Guelzecu.

Priponke:

icon  oks-edvard kolar-cv-eng-a4.pdf
icon  oks-edvard kolar-cv-deu-a4.pdf
icon  oks-edvard kolar-cv-fra-a4.pdf
icon  oks-edvard kolar-cv-rus-a4.pdf


© STA 2017

Prihajajoči dogodki
18.11.2018
PS v RG individualne sestave 2018 Gimnastični center Ljubljana, Koprska ulica 29, Ljubljana
PS v RG individualne sestave 2018 več >
22.11.2018
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Cottbus 2018 Cottbus, Nemčija
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Cottbus 2018 več >
24.11.2018
Prvenstveno tekmovanje Salto 2018 Koper
Prvenstveno tekmovanje Salto 2018 več >
1.12.2018
Državno prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki 2018 Športna dvorana Leona Štuklja, Šegova 112, 8000 Novo mesto
Državno prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki 2018 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport