Bertoncelj ujel finale EP, Klavora ne

Glasgow, 09. avgusta (STA) - Na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Glasgowu je znan končni vrstni red kvalifikacij za telovadce. V finale se je kot sedmi uvrstil Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, Rok Klavora na parterju v lovu za tem ni bil uspešen.

Oba Slovenca sta v kvalifikacijah nastopila že danes dopoldan, v prvi od treh kvalifikacijskih skupin. Bertoncelj je po prvi tretjini kvalifikacij vodil z oceno 14,633, Klavora je bil na svojem orodju drugi z oceno 13,733.

Že po svojem nastopu je Klavora pričakoval, da se bo le stežka uvrstil med najboljših osem in s tem v finale, že po popoldanski drugi kvalifikacijski skupini je bil sedmi in s tem na repu finala. Sredi tretje kvalifikacijske skupine je bil že izven želenih mest, ki prinašajo finale. Na koncu je končal kot 17. Prvo oceno kvalifikacij na parterju je imel Izraelec Artem Dolgopjat (14,666).

Bertoncelj je s svojo oceno pričakoval finale, a je zanj na koncu vseeno trepetal. V drugi kvalifikacijski skupini so ga prehiteli Irec Rhys McClenaghan (15,266) ter Hrvata Filip Ude in Robert Seligman (oba 14,766). V tretji so od Škofjeločana višjo oceno dobilo še Britanec Max Whitlock (14,900) ter Rusa David Belavskij (15,000) in Nikolaj Kuksenkov (14,700).

Finali po orodjih bodo v nedeljo.

2018-08-09/22:19
ke/ic