GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Bertoncelj na dobri poti za finale, Klavora v težkem položaju

Bertoncelj na dobri poti za finale, Klavora v težkem položaju

 Glasgow, 09. avgusta (STA) - Slovenska telovadca Sašo Bertoncelj in Rok Klavora sta na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v Glasgowu opravila svoje delo v kvalifikacijah. Bertoncelj je na konju z ročaji po prvi od treh kvalifikacijskih skupin v vodstvu in na dobri poti v nedeljski finale. Klavora je na parterju sicer drugi, a z oceno, ki je daleč od pričakovane.

Prvi od dveh Slovencev je nastopil Klavora. Na koncu je prejel oceno 13,733 in desetinko točke odbitka, kar ga po prvi tretjini kvalifikacij uvršča na drugo mesto. Ljubljančan s sestavo ni bil povsem zadovoljen in ne verjame, da bo ocena dovolj za finale najboljših osmih. Po predvidevanjih s prejšnjih prvenstev bi moral dobiti oceno med 14,1 in 14,4.

Za njim se je v dvorani SSE Hydro predstavil Bertoncelj, ki pa je vajo izpeljal precej bolje. Le pri seskoku je malenkost zastal in se zatresel. Dobil je oceno 14,633. Škofjeločan je po koncu naštel deset telovadcev, ki imajo možnosti, da ga prehitijo, a meni, da bo ocena zadoščala za nedeljski finale.

"Na koncu je bilo zelo težko. Vmes med prehodi, ko lahko razmišljam, sem bil skeptičen, ali bom zdržal do konca. Pobirati me je začelo, če sem iskren. Malo zaradi stresa. Bilo je naporno," je uvodoma povedal Bertoncelj, ki je bil zadovoljen s sestavo in tudi oceno.

Sodeč po zadnjih tekmah na evropskih in svetovnih prvenstvih so v slovenskem taboru mnenja, da bo Bertoncljeva ocena zadoščala še za en nastop. Sam je bil po koncu prve kvalifikacijske skupine nekoliko bolj previden.

"Nisem pokazal veselja pri seskoku. Imel sem že slabe izkušnje. Lahko mi ne bi priznali seskoka, ker sem se zatresel. Ocena je bila na koncu lepa, najboljša letos. Bom pa še malo počakal, ne želim napovedati finala, vendar mislim, da bi znala biti dovolj. Je pa še nekaj dobrih na vrsti," je dejal 34-letnik, doslej dobitnik treh medalj na EP. Prvo je osvojil leta 2010, drugo 2014, obakrat je bil bronast.

Manj zadovoljstva je bilo videti pri Klavori, ki si je tako kot Bertoncelj v Glasgowu postavil za cilj uvrstitev v finale. To se mu je doslej za las izmuznilo trikrat.

"Vaja ni bila tako čista, kot jo znam narediti. Mogoče me je ogrevanje, ko sem bil sam v skupini, nekoliko zmedlo. Dvakrat sem poskočil in najavil. To ni izgovor. Doskoki niso bili čisti. Nisem zadovoljen, daleč od tega. Pričakoval sem več," je bil odkrit Klavora.

Devetindvajsetletnik je pred dnevi dejal, da bo za finale treba dobiti oceno med 14,1 in 14,4. Temu se ni približal, a upanje pri njem vseeno še vedno tli: "Lahko samo gledam, kako bodo tekmovalci delali. Upam lahko na najboljše. Dokler ne konča zadnji, imam upanje. Sodeč po prejšnjih tekmah pa mislim, da bo premalo za finale."

Druga kvalifikacijska skupina bo začela tekmovati ob 14. uri, tretja ob 18.30. Okrog 22. ure po slovenskem času bo znan končni vrstni red.

"Sašo je po dolgem času naredil zelo lepo vajo. Sem zelo vesel. Imel je težave pri seskoku. Vaja je bila ves čas tekoča, brez velike napake, brez širjenj nog, spuščanja telesa. Ocena je bila lepa. Skoraj prepričan sem, da bo ocena dovolj visoka za finale," je črto pod nastopom svojega varovanca Bertonclja potegnil selektor Sebastijan Piletič.

O prikazanem Klavore pa je med drugim dejal: "Rok vedno dobi lepe ocene. Lepo telovadi. Žal pa je pri njemu pozornost na doskokih. Danes jih je slabo delal. Malenkosti štejejo, to ga je največ stalo. Po mojem je bil korektno ocenjen. Upam, da se bodo sodniki držali zastavljenega kriterija."

2018-08-09/13:47
ke/am
© STA 2018
Prihajajoči dogodki
23.8.2019
Svetovni pokal v RG Cluj Napoca 2019 Cluj Napoca, Romunija
Svetovni pokal v RG Cluj Napoca 2019 več >
30.8.2019
Svetovni pokal v RG Kazan 2019 Kazan, Rusija
Svetovni pokal v RG Kazan 2019 več >
6.9.2019
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2019 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2019 več >
6.9.2019
Svetovni pokal v RG Portimao 2019 Portimao, Portugalska
Svetovni pokal v RG Portimao 2019 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport