GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Belakova še v igri, Bertoncelj si je že zaprl vrata na OI

Belakova še v igri, Bertoncelj si je že zaprl vrata na OI

Melbourne, 20. februarja (STA) - Slovenska telovadka Teja Belak je bila uspešna v kvalifikacijah svetovnega pokala v Melbournu, druge od zadnjih štirih postojank olimpijskih kvalifikacij za Tokio. Belakova se je na preskoku kljub težavam pri enem od skokov s 13,849 točke kot sedma uvrstila v sobotni finale. Medtem pa si je Sašo Bertoncelj na konju z ročaji že zaprl pot na OI.
Poleg Belakove, Ljubljančanka se bo v petek predstavila še v kvalifikacijah na gredi, si je finale preskoka z osmo oceno (13,733 točke) pritelovadila tudi Tjaša Kysselef, medtem ko je bila Lucija Hribar na dvovišinski bradlji 12. z oceno 11,966.
Najboljšo oceno preskoka ima po pričakovanjih gimnastična zvezdnica Jade Carey, z ameriško ekipo svetovna prvakinja z zadnjega prvenstva jeseni v Stuttgartu, ter svetovna podprvakinja na preskoku 2017 in 2019, ki je prejela povprečje 15,049 točke.
In če so telovadke danes dobro opravile svojo nalogo, pa se je zalomilo izkušenemu Bertonclju, ki si je po ponesrečenem nastopu že zaprl tudi vrata za pot v olimpijski Tokio.
Bertoncelj je svojo sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke opravil solidno, a s preveč očitnimi manjšimi napakami, tako da je z oceno 13,733 točke ostal zunaj finala najboljše osmerice na desetem mestu.
"Seveda, Saševa ocena je povsem korektna, nimamo se kaj pritoževati. Vajo je opravil brez večjih napak, ni bila idealna, a te manjše napake so ga stale finala," je iz Melbourna sporočil selektor moške vrste Sebastijan Piletič, ki je dodal, da je s tem tudi konec upov na olimpijski nastop.
"Škoda. Že samo, če bi seskok naredil, kot zna, bi bil danes v kvalifikacijah nekje med tretjim in petim mestom," je dejal Piletič in dodal: "Sašo je res trdo treniral, zelo je garal in vso svojo energijo je usmeril v te kvalifikacije. Poskusili smo, dali vse od sebe, a se ni izšlo."
Zdaj Bertonclja marca čakata še dve kvalifikacijski tekmi za OI, v Dohi in Bakuju, a možnosti za olimpijski nastop nima več. Glavni vrhunec sezone zanj bo tako v olimpijskem letu, ko ni svetovnega prvenstva ali evropskih iger, spomladansko evropsko prvenstvo, ki bo za moške od 27. do 31. maja v Bakuju.
V Melbournu v petek čakajo kvalifikacije še Belakovo na gredi, Kysselefovo na gredi in parterju ter Hribarjevo na parterju.

© STA 2020
 

Prihajajoči dogodki
4.4.2020
Zelena Jama OPEN 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Zelena Jama OPEN 2020 več >
4.4.2020
OP Bežigrada v skokih z MPP 2020 Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
OP Bežigrada v skokih z MPP 2020 več >
4.4.2020
3. tekma za Pokal Slovenije 2020 v skokih z MPP Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
3. tekma za Pokal Slovenije 2020 v skokih z MPP več >
5.4.2020
Pokal Zelene Jame 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Pokal Zelene Jame 2020 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija Slovenije


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport