Gimkoti / Gimnastične zvezde

Gimnastične zvezde

»Gimnastične zvezde« je športni spektakel, v katerega so zajete vse panoge gimnastike ter nekatere druge discipline, ki vsebujejo prvine gimnastike. Spektakel bo izveden v obliki športno-zabavne prireditve, na kateri nastopajo naši najboljši gimnasti, vključno z Mitjo Petkovškom, Aljažem Peganom in Sašo Bertoncljem. Ob njih nastopajo seveda še ostali tekmovalci iz vseh panog gimnastike, otroci iz različnih društev in krajev Slovenije ter razne spremljevalne točke, kot so:

•    Plesno-akrobatska skupina FLIP iz Pirana
•    Akrobatska skupina v zabijanju na koš ŽABE
•    Navijaška skupina ŽABICE

Prireditev »Gimnastične zvezde« se izvaja v vseh večjih slovenskih mestih po Sloveniji. Prireditev traja približno devetdeset minut in vsebuje nekaj spremljevalnih aktivnosti, kot so razstava gimnastičnih fotografij, predstavitev naših vrhunskih športnikov, ipd. Tekom prireditve se obenem izvaja projekt »Dnevi slovenske gimnastike«, na kateri poskušamo pridobiti čim večje število uporabnikov k vadbi v projektih »Gimnastične počitnice« in »Gimnastika v osnovni šoli«. Na dogodku se prav tako deli promocijski material v obliki brošure s katerimi poskušam, skozi opisane različne možnosti vključevanja, promovirati vadbene programe gimnastike v lokalnih okoliših. Projekt »Gimnastične zvezde« je načrtovan, da ponuja podporo vsem programom v projektu SLOVENIJA TELOVADI, zato se bo projekt izvajal tekom celotnega leta 2012, s čemer bo omogočen lažji dostop izvajalcev ostalih programov do ciljanih uporabnikov. Vsebinska sestava spektakla omogoča dokaj enostavno spreminjanje programa, tako da program ni odvisen od nepredvidenih dogodkov (športne opreme, bolezni, odpovedi itd.). Obenem pa določeno ogrodje prireditve omogoča večletno izvajanje programa glede na izvajalce, ki so na voljo.

28.10.2017
45. Holyjev memorial 2017 Brežice
45. Holyjev memorial 2017 več >
28.10.2017