Gimkoti / Gimnastične počitnice

Gimnastične počitnice

Počitnice so vseskozi pri otrocih čas, ko veselje ob njih zbledi saj ni kaj pametnega početi. Šolska igrišča in telovadnice so v času počitnic pogosto zaprta predvsem dolžina poletnih počitnic pa doba, ki pogosto zanemari otrokovo telo in njegove telesne sposobnosti. GZS se je zato odločila, da s projektom »Gimnastične počitnice« v okviru projekta »Slovenija telovadi« pomaga omogočiti gimnastično udejstvovanje učencem osnovnih šol v vseh slovenskih regijah. V letu 2011 je GZS ob podpori Fundacije za šport izvajala gimnastične dejavnosti na 40 lokacijah po Sloveniji ter si s tem že zagotovila povratne informacije in izkušnje, ki so bile koristne pri samem načrtovanju programa za obdobje med leti 2011-2014 in sami izvedbi projekta »Gimnastične počitnice« v letu 2012.

S programom »Gimnastične počitnice« bo Gimnastična zveza Slovenije v celoti uresničevala javni interes na področju športa, saj gre za projekt, ki se izvaja na nacionalni ravni po celotni Republiki Sloveniji. Program rekreativne športne gimnastike je namenjen vsem učencem osnovnih šol. Izvaja se v času med počitnicami ko so telovadnice po šolah zaprte, učenci pa zdolgočaseno posedajo doma pred televizorji in računalniki. Program se dopolnjuje in prepletal z aktivnostmi Gimnastične zveze Slovenije v projektu »Slovenija telovadi« (»Gimnastika v osnovnih šolah«, »Dnevi slovenske gimnastike«), karotrokom omogoča, da tudi ob pouka prostih dnevih njihovo življenje ostane pestro, aktivno, športno in zdravo.

27.4.2018
Svetovni pokal  v RG Baku 2018 Baku, Azerbajdžan
Svetovni pokal v RG Baku 2018 več >
4.5.2018