GZS /
Arhiv novic
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Arhiv novic

Filter:
Edvard Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Edvard Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Ljubljana,- Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Edvard Kolar bo decembra kandidiral za predsednika Evropske gimnastične zveze (UEG). Poleg Kolarja, nekdaj trenerja enega najboljših slovenskih telovadcev Mitje Petkovška, za omenjeno mesto kandidira še Azerbajdžanec Farid Gajibov.

Gajibov je sicer generalni sekretar azerbajdžanske gimnastične zveze in eden od podpredsednikov evropske zveze UEG.

 Položaj predsednik UEG je neprofesionalna, prostovoljna funkcija, zato Kolar ne vidi navzkrižja interesov pred nastopom nove službe, je povedal.

Kongres UEG, na katerem bodo volili novega predsednika in s tem naslednika Francoza Georgesa Guelzeca, bo 1. in 2. decembra v Splitu.

"Dolgo sem se odločal, da bi kandidiral. Nisem razmišljal o čem drugem kot o kandidaturi za predsednika. Na področju gimnastike v Evropi je marsikaj mogoče spremeniti, narediti bolje. Odločitev je dozorela skozi dogovore z različnimi članicami evropske gimnastične zveze. Članice so ponudile podporo in pomoč. Na podlagi tega sem sprejel osebno odločitev in jo sporočil izvršnemu odboru Gimnastične zveze Slovenije, ki je nato glasoval in sprejel sklep, da me GZS podpira in predlaga kot kandidata za naslednjega predsednika UEG," je v izjavi za STA pojasnil Kolar.

Kolar je o Gajibovu, za zdaj edinemu znanemu kandidatu za mesto predsednik UEG, dejal: "Predvsem je finančno močen. Azerbajdžan kot država je finančno izredno močna. Vlagajo ogromno sredstev, da njihovi ljudje prevzemajo odgovorne funkcije. Predsednica gimnastične zveze Azerbajdžana je žena predsednika države. Zna biti močan protikandidat. Volitve bodo pokazale, koga bo članice izvolile. Upam, da bo dosti odvisno od programa," meni Kolar, ki je dodal, da je o idejah iz svojega programa že govoril s predstavniki nekaterih zvez, naletel pa je na dober odziv.

Zadnji volilni kongres je imela Evropska gimnastična zveza leta 2013 v Portorožu. Takrat je nov mandat dobil Guelzec. Pred štirimi leti je bil v izvršni odbor UEG izvoljen Klemen Bedenik, v nadzorni odbor zveze pa Ivan Levak, ki je leta 2009 kandidiral za prvega moža UEG, vendar v prvem krogu izgubil proti Guelzecu.


© STA 2017

11.8.2017
REVIJA GIMNASTIKA JUNIJ 2017

REVIJA GIMNASTIKA JUNIJ 2017

 https://issuu.com/aljo2009/docs/gzs_revija_gimnastika_junij2017_web

17.7.2017
MAJA ČOPI OSVOJILA 2. MESTO NA 11. SAUERKRAUT-POKALU V SKOKIH NA VELIKI PROŽNI PONJAVI

MAJA ČOPI OSVOJILA 2. MESTO NA 11. SAUERKRAUT-POKALU V SKOKIH NA VELIKI PROŽNI PONJAVI

Člani in članice DŠR Murska Sobota so se minulo soboto, 24.6.2017, udeležili tekmovanja v skokih na veliki prožni ponjavi 11. Sauerkraut-Pokala, ki je bilo v Buttellbornu pri Frankfurtu, Nemčija.

27.6.2017
Za naslednjo sezono iščemo nove okrepitve za pilates vadbo

Za naslednjo sezono iščemo nove okrepitve za pilates vadbo

Za sezono 2017/2018 iščemo nove pilates inštruktorje z veljavno licenco in izkušnjami. Lokacije za delo so Zelena jama in Nove Jarše. Vse ostale informacije in CV na mail pilates.kaja@gmail.com
1.6.2017
Ritmičarke na EP v Budimpešto po izkušnje

Ritmičarke na EP v Budimpešto po izkušnje

Ljubljana, 15. maja (STA) - Od petka do nedelje bo madžarska prestolnica Budimpešta gostila 33. evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki. Tja potuje 10 slovenskih tekmovalk, tri bodo nastopile v posamični konkurenci, sedem pa v konkurenci mladinske skupinske sestave. Mlada slovenska ekipa rezultatskih pričakovanj nima, želi si sestav brez napak.

17.5.2017
KOPER PRIPRAVLJEN NA NAJBOLJŠE TELOVADCE

KOPER PRIPRAVLJEN NA NAJBOLJŠE TELOVADCE

V Kopru je vse nared za 13. gimnastični svetovni pokal v športni gimnastiki, ki bo v Areni Bonifika od petka, 12. maja, pa do nedelje. Na današnji novinarski konferenci v prostorih Mestne občine Koper so svoja pričakovanja razkrili slovenski telovadci ter telovadke, ki bodo v naslednjih treh dneh navduševali in se borili s številnimi zvezdniki športne gimnastike.
Uvodoma je zbrane na novinarski konferenci nagovoril podžupan MO Koper, gospod Peter Bolčič, ki je telovadcem izrazil dobrodošlico in zadovoljstvo, da si je Gimnastična zveza Slovenija izbrala Koper za mesto, ki gosti svetovni pokal. »Veseli nas, da se je vlaganje občine v šport obrestovalo in gostimo takšne dogodke,« je izpostavil Bolčič.
 

12.5.2017
Laura Zeng prvo ime 30. MTM Narodni dom

Laura Zeng prvo ime 30. MTM Narodni dom

Ljubljana, 16. aprila (STA) - Američanka Laura Zeng je bila prvo ime 30. mednarodnega turnirja MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki, saj je mnogobojski zmagi v današnjih finalih dodala še tri naslove za vaje z obročem, s kiji in trakom, z žogo pa je bila najboljša Rusinja Marija Paulova. V finalih sta se izkazali tudi dve mladi Slovenki Aja Jerman in Aleksandra Podgoršek.

18.4.2017
Telovadci na EP upe polagajo na Belakovo, Bertonclja in Klavoro

Telovadci na EP upe polagajo na Belakovo, Bertonclja in Klavoro

Ljubljana, 13. aprila (STA) - Pred telovadci je po dveh svetovnih pokalih prvi vrhunec sezone, evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnji teden gostil romunski Cluj-Napoca. Slovenski tabor upe polaga v finalista zadnjega EP v Bernu Tejo Belak in Saša Bertonclja, veliko možnosti za finale ima tudi Rok Klavora.

13.4.2017
SVETOVNI POKAL V ŠPORTNI GIMNASTIKI MAJA V KOPRU

SVETOVNI POKAL V ŠPORTNI GIMNASTIKI MAJA V KOPRU

Ljubljana, 29. marec 2017 – Letošnji, že 13. Svetovni pokal v športni gimnastiki v organizaciji Gimnastične zveze Slovenije bo letos od 11. do 14. maja v Kopru. V dvorani Bonifika bo v treh tekmovalnih dneh na orodjih za prestižne nagrade tekmovalo 152 telovadk in telovadcev iz kar 32 držav sveta.

30.3.2017
1 2 3 4 5  ... 
Prihajajoči dogodki
19.8.2017
Univerzijada Taipei 2017 Taipei, Tajvan
Univerzijada Taipei 2017 več >
30.8.2017
Svetovno prvenstvo RG Pesaro 2017 Pesaro, Italija
Svetovno prvenstvo RG Pesaro 2017 več >
8.9.2017
Svetovni pokal MŠG in ŽŠG Szombathely 2017 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal MŠG in ŽŠG Szombathely 2017 več >
16.9.2017
Svetovni pokal MŠG in ŽŠG Pariz 2017 Pariz, Francija
Svetovni pokal MŠG in ŽŠG Pariz 2017 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport