GZS /
Arhiv novic
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Arhiv novic

Filter:
Razpis za usposabljanje Inštruktor Pilatesa

Razpis za usposabljanje Inštruktor Pilatesa

Razpisujemo tečaj za pridobitev naziva Inštruktor Pilatesa. Vljudno vabljeni.

Več informacij na povezavi: http://www.gimnasticna-zveza.si/Dogodek/Usposabljanje-za-naziv-instruktor-Pilatesa.aspx

17.10.2017
Olimpijski festival 2017

Olimpijski festival 2017

 Pridi in začuti športnika v sebi
Otroci boste na enem mestu spoznali preko 40 športnih disciplin, srečali vrhunske športnike in se z njimi pomerili v športnih izzivih.

27.9.2017
Bertoncelj na generalki pred SP tretji

Bertoncelj na generalki pred SP tretji

 Pariz, 17. septembra (STA) - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na svetovnem pokalu v Parizu, na generalki pred svetovnim prvenstvom v Montrealu, na konju z ročaji osvojil tretjo mesto. Zmage se je veselil Japonec Takaaki Sugino, drugi je bil domačin Cyril Tommasone. Vsi ostali Slovenci so tekmo končali v sobotnih kvalifikacijah.

19.9.2017
Podgorškovi ob prvencu na SP uspelo izpolniti cilj

Podgorškovi ob prvencu na SP uspelo izpolniti cilj

Pesaro, 31. avgusta (STA) - Aleksandra Podgoršek, ki je pri komaj 15 letih osvojila naslov članske državne prvakinje v ritmični gimnastiki, je na 35. svetovnem prvenstvu v Pesaru upravičila pričakovanja strokovnega vodstva in izpolnila zadani cilj. Podgorškova je namreč v mnogoboju med 90 tekmovalkami končala v prvi polovici na 44. mestu, najboljši dosežek ji je uspel z žogo.

1.9.2017
Slovenija po 18 letih spet na SP s skupinsko sestavo

Slovenija po 18 letih spet na SP s skupinsko sestavo

Ljubljana, 01. septembra (STA) - Slovenska reprezentanca v ritmični gimnastiki ta teden nastopa na 35. svetovnem prvenstvu v italijanskem Pesaru, v soboto se bo prvič po 18 letih na tovrstnem tekmovanju spet predstavila tudi s skupinsko sestavo. Slovenke kot kapetanka vodi izkušena Sara Kragulj, ki že ima izkušnje z največjih tekmovanj med posameznicami.

1.9.2017
 Šajnova med finalistkami na gredi

Šajnova med finalistkami na gredi

 

PUNI 2017, pregled 3. dne: Šajnova med finalistkami na gredi

Tretji dan 29. poletne univerzijade je bil za slovensko odpravo zelo pester, saj so njeni tekmovalci in tekmovalke nastopili v šestih športih. Izstopala je telovadka Adela Šajn, ki se je na gredi s šestim dosežkom kvalifikacij uvrstila v finale.

Adela Šajn je bila ena izmed štirih slovenskih predstavnic v športni gimnastiki, poleg nje so tekmovale še Ivana Kamnikar, Ana Cikač in Sara King, ki so sodelovale v posamičnih kvalifikacijah in na ekipni tekmi za odličja.

Za najboljši slovenski dosežek je poskrbela Šajnova, ki je na gredi odlično izpeljala svojo vajo in prejela oceno 13,250 (v spodnjem videu), s katero se je uvrstila na tretje mesto, kasneje pa so jo prehitele le še tri tekmovalke, kar je pomenilo napredovanje v finale, ki bo v sredo ob 16.30 po lokalnem času. Prepričljiva zmagovalka kvalifikacij je bila Kanadčanka Elsabeth Black (14,400).

»Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom, sploh zato, ker sem imela v zadnjem času zdravstvene težave. Vesela sem, da sem uspela sestaviti tako vajo, kot sem jo. Pred prihodom se nisem obremenjevala s tem, kdo bodo moje nasprotnice, ko pa sem prispela, sem videla, da bo nastopilo veliko olimpijskih finalistk. A temu se nisem posebej posvečala, vedela sem, da moram narediti svoje,« je pojasnila Šajnova, ki bo v finalu nastopila neobremenjeno: »Z uvrstitvijo v finale sem dosegla zastavljeni cilj, vendar pa grem do konca. Zavedam se, da bo takšno vajo težko ponoviti, a hkrati vem, da ni nemogoče, saj se v finalu pogosto zgodi, da tekmovalke delajo napake,« razmišlja slovenska telovadka, ki je danes tekmovala tudi na parterju in zasedla 43. mesto.

Ivana Kamnikar in Sara King sta nastopili v mnogoboju. Kamnikarjeva je bila 30. (45,150), Kingova pa 33. (44,875). Najboljšo oceno kvalifikacij je imela Elsabeth Black (56,050).

Na ekipni tekmi je zmagala Rusija (163.000) pred Kanado (161.100) in Japonsko (159.900), Slovenija je bila dvanajsta (134.125).

22.8.2017
Edvard Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Edvard Kolar v boj za predsednika Evropske gimnastične zveze

Ljubljana,- Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Edvard Kolar bo decembra kandidiral za predsednika Evropske gimnastične zveze (UEG). Poleg Kolarja, nekdaj trenerja enega najboljših slovenskih telovadcev Mitje Petkovška, za omenjeno mesto kandidira še Azerbajdžanec Farid Gajibov.

Gajibov je sicer generalni sekretar azerbajdžanske gimnastične zveze in eden od podpredsednikov evropske zveze UEG.

 Položaj predsednik UEG je neprofesionalna, prostovoljna funkcija, zato Kolar ne vidi navzkrižja interesov pred nastopom nove službe, je povedal.

Kongres UEG, na katerem bodo volili novega predsednika in s tem naslednika Francoza Georgesa Guelzeca, bo 1. in 2. decembra v Splitu.

"Dolgo sem se odločal, da bi kandidiral. Nisem razmišljal o čem drugem kot o kandidaturi za predsednika. Na področju gimnastike v Evropi je marsikaj mogoče spremeniti, narediti bolje. Odločitev je dozorela skozi dogovore z različnimi članicami evropske gimnastične zveze. Članice so ponudile podporo in pomoč. Na podlagi tega sem sprejel osebno odločitev in jo sporočil izvršnemu odboru Gimnastične zveze Slovenije, ki je nato glasoval in sprejel sklep, da me GZS podpira in predlaga kot kandidata za naslednjega predsednika UEG," je v izjavi za STA pojasnil Kolar.

Kolar je o Gajibovu, za zdaj edinemu znanemu kandidatu za mesto predsednik UEG, dejal: "Predvsem je finančno močen. Azerbajdžan kot država je finančno izredno močna. Vlagajo ogromno sredstev, da njihovi ljudje prevzemajo odgovorne funkcije. Predsednica gimnastične zveze Azerbajdžana je žena predsednika države. Zna biti močan protikandidat. Volitve bodo pokazale, koga bo članice izvolile. Upam, da bo dosti odvisno od programa," meni Kolar, ki je dodal, da je o idejah iz svojega programa že govoril s predstavniki nekaterih zvez, naletel pa je na dober odziv.

Zadnji volilni kongres je imela Evropska gimnastična zveza leta 2013 v Portorožu. Takrat je nov mandat dobil Guelzec. Pred štirimi leti je bil v izvršni odbor UEG izvoljen Klemen Bedenik, v nadzorni odbor zveze pa Ivan Levak, ki je leta 2009 kandidiral za prvega moža UEG, vendar v prvem krogu izgubil proti Guelzecu.


© STA 2017

11.8.2017
REVIJA GIMNASTIKA JUNIJ 2017

REVIJA GIMNASTIKA JUNIJ 2017

 https://issuu.com/aljo2009/docs/gzs_revija_gimnastika_junij2017_web

17.7.2017
MAJA ČOPI OSVOJILA 2. MESTO NA 11. SAUERKRAUT-POKALU V SKOKIH NA VELIKI PROŽNI PONJAVI

MAJA ČOPI OSVOJILA 2. MESTO NA 11. SAUERKRAUT-POKALU V SKOKIH NA VELIKI PROŽNI PONJAVI

Člani in članice DŠR Murska Sobota so se minulo soboto, 24.6.2017, udeležili tekmovanja v skokih na veliki prožni ponjavi 11. Sauerkraut-Pokala, ki je bilo v Buttellbornu pri Frankfurtu, Nemčija.

27.6.2017
Za naslednjo sezono iščemo nove okrepitve za pilates vadbo

Za naslednjo sezono iščemo nove okrepitve za pilates vadbo

Za sezono 2017/2018 iščemo nove pilates inštruktorje z veljavno licenco in izkušnjami. Lokacije za delo so Zelena jama in Nove Jarše. Vse ostale informacije in CV na mail pilates.kaja@gmail.com
1.6.2017
1 2 3 4 5  ... 
Prihajajoči dogodki
28.10.2017
45. Holyjev memorial 2017 Brežice
45. Holyjev memorial 2017 več >
28.10.2017
Usposabljanje za naziv inštruktor Pilatesa Ljubljana
Usposabljanje za naziv inštruktor Pilatesa več >
11.11.2017
Pokal Šiške 2017
Pokal Šiške 2017 več >
11.11.2017
19. Challenge turnir Gimnastični center Ljubljana, Koprska ulica 29, 1000 Ljubljana
19. Challenge turnir več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport