GZS /
Arhiv novic
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Arhiv novic

Filter:
Vedenejeva v Bakuju sedma s kiji

Vedenejeva v Bakuju sedma s kiji

Baku, 19. maja (STA) - Naturalizirana Rusinja Jekaterina Vedenejeva, ki od jeseni brani slovenske barve, je na 35. evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Bakuju dosegla zgodovinski uspeh za svojo novo domovino. V današnjem finalu elitne osmerice s kiji je z oceno 20,300 točke zasedla sedmo mesto.

20.5.2019
Podgorškova in Vedenejeva v Baku z visokim ciljem

Podgorškova in Vedenejeva v Baku z visokim ciljem

Ljubljana, 13. maja (STA) - Baku bo konec tedna še četrtič gostil cvet evropske ritmične gimnastike. Na evropskem prvenstvu, ki se bo s slovesnim odprtjem začelo v četrtek, bosta nastopili tudi dve slovenski telovadki; državna prvakinja Aleksandra Podgoršek ter naturalizirana Rusinja Jekaterina Vedenejeva. Cilj obeh je uvrstitev med najboljših 24 in s tem na EP 2020 v Kijevu.

14.5.2019
Nov uspeh Aleksandre Podgoršek: šesta v Guadalajari

Nov uspeh Aleksandre Podgoršek: šesta v Guadalajari

Madrid, 06. maja (STA) - Slovenska državna prvakinja v ritmični gimnastiki Aleksandra Podgoršek je uspešno nastopila na zadnjem svetovnem pokalu pred bližnjim evropskim prvenstvom. V španski Guadalajari je v kvalifikacijskem mnogoboju zasedla deveto mesto, ter se uvrstila tudi v finale s trakom. Finalni nastop je v dvorani Palacio Multiusos končala na šestem mestu.

8.5.2019
Vedeneeva Ekaterina in Aleksandra Podgoršek solidno na svetovnem pokalu v Bakuju

Vedeneeva Ekaterina in Aleksandra Podgoršek solidno na svetovnem pokalu v Bakuju

Ritmične gimnastičarke ne poznajo praznikov, zato tudi ta vikend že četrti vikend zapored merijo svoje znanje na še zadnjem svetovnem pokalu te sezone, ki ga gosti mesto Baku, organizator tako prvenstva stare celine čez dobrih 14 dni, kot tudi pomembnega svetovnega prvenstva jeseni.

29.4.2019
Vedenejeva s trakom na stopničkah svetovnega pokala

Vedenejeva s trakom na stopničkah svetovnega pokala

 Taškent, 21. aprila (STA) - Rusinja Jekaterina Vedenejeva, ki od lani zastopa slovenske barve, je bila uspešna na svetovnem pokalu v ritmični gimnastiki v Taškentu. Izkušena telovadka je dobro izkoristila dejstvo, da je bila na velikonočne praznike konkurenca okrnjena, in dosegla zgodovinski uspeh za Slovenijo. Uvrstila se je v tri finale, s trakom je bila tretja.

 

21.4.2019
Teja Belak z drugo oceno v finale EP na preskoku

Teja Belak z drugo oceno v finale EP na preskoku

Szczecin, 11. aprila (STA) - Slovenska telovadka Teja Belak se je šestič v karieri uvrstila v finale evropskega prvenstva v športni gimnastiki na preskoku. V kvalifikacijah v poljskem Szczecinu je bila z oceno 14,316 druga, pred njo je končala le Britanka Elissa Downie z oceno 14,366.

12.4.2019
Slovenski telovadci daleč od finalnih bojev EP

Slovenski telovadci daleč od finalnih bojev EP

Szczecin, 10. aprila (STA) - Slovenski telovadci Sašo Bertoncelj na konju z ročaji ter Rok Klavora in Luka Terbovšek na parterju so že končali evropsko prvenstvo v športni gimnastiki v poljskem Szczecinu, vsi so z napakami obstali v današnjih kvalifikacijah.

11.4.2019
Slovenske telovadke neobremenjene po čim višja mesta

Slovenske telovadke neobremenjene po čim višja mesta

Szczecin, 10. aprila (STA) - V četrtek bodo na veliko sceno na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki v poljskem Szczecinu stopile še telovadke, med več kot stotimi bodo tri Slovenke. Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku se želita prebiti v sobotni finale, Adela Šajn na gredi pa v prvi vrsti ponoviti dobro sestavo z zadnjega svetovnega pokala v Dohi.

10.4.2019
Bertoncelj in Klavora v lov na finale EP

Bertoncelj in Klavora v lov na finale EP

Szczecin, 10. aprila (STA) - Danes ob 10. uri se v poljskem Szczecinu začenja evropsko prvenstvo v športni gimnastiki. Med več kot 150 tekmovalci bodo nastopili trije Slovenci. Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Rok Klavora na parterju si želita kvalifikacije končati med najboljšimi osmimi in s tem priti v sobotni finale.

10.4.2019
ŠPELA KRATOCHWILL JE KONČALA ŠPORTNO KARIERO

ŠPELA KRATOCHWILL JE KONČALA ŠPORTNO KARIERO

Zadnja leta najboljša slovenska tekmovalka v ritmični gimnastiki in dolgoletna reprezentantka Špela Kratochwill, je končala svojo bogato športno kariero.

Vemo, da je vrhunski dosežek v kateremkoli t.i. estetskem športu, še zlasti v ritmični gimnastiki, pogojen z usklajenim delovanjem telesa kot celote. Kar pa je mogoče le z dovršenim ravnovesjem med duševnostjo, ritmom in melodijo glasbe ter mojstrskim obvladovanjem rekvizitov in usklajenostjo s sotekmovalkami v skupini. V gibanju se izražajo in odražajo čustva, doživetja, razmišljanja ter odzivanja na vpliv zunanjega sveta. Dovršenost in uspeh nikoli ne prideta naključno.

 

9.4.2019
1 2 3 4 5  ... 
Prihajajoči dogodki
23.5.2019
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Osijek 2019 Osijek, Hrvaška
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Osijek 2019 več >
25.5.2019
Pokal  ŠD Studenci 2019 ŠPORTNI DOM Studenci,Na Poljanah 20, 2000 Maribor
Pokal ŠD Studenci 2019 več >
25.5.2019
DP v RG - individualne sestave 2019 Gimnastični center Ljubljana, Koprska ulica 29, 1000 Ljubljana
DP v RG - individualne sestave 2019 več >
25.5.2019
DP v GZV 2019 Športna dvorana Lucija, Liminjanska cesta 78, 6320 Portorož
DP v GZV 2019 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport