GZS /
Arhiv novic
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Arhiv novic

Filter:
 Telovadke danes v Melbournu solidne, a premalo za finale

Telovadke danes v Melbournu solidne, a premalo za finale

Melbourne, 21. februarja (STA) - Potem ko sta si slovenski telovadki Teja Belak in Tjaša Kysselef prvi dan svetovnega pokala v Melbournu, kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu, na preskoku pritelovadili finale, so telovadke današnje nastope oddelale solidno, a za preboj med najboljših osem po posameznih orodjih ni bilo dovolj.
Belakova, ki s finalom na preskoku še ostaja v igri tudi za poletne olimpijske igre, je danes nastopila še v kvalifikacijah gredi in z oceno 11,066 točke zasedla 15. mesto, Kysselefova je bila na tem orodju 14. (11,266).
V kvalifikacijah parterja, ki jih je dobila ameriška zvezdnica Jade Carey, najboljša že na preskoku, je bila Slovenka Lucija Hribar (11,766) 13., Kysselefova (11,000) pa na tem orodju 16.
Tako Belakovo kot Kysselefovo v soboto čaka nastop v finalu najboljše osmerice preskoka. Medtem ko ima Kysselefova lažja skoka, tako da se ne more vmešati v boj za odličja, pa ima Belakova ob idealnem razpletu tudi na peti celini možnosti za zmagovalni oder.
"V finale se je prebilo osem telovadk ožjega svetovnega vrha, le Tjaša ima nekoliko lažja skoka. Ne vem? Za medaljo je bolj malo verjetnosti, ampak se bomo borili," iz Melbourna obljublja selektor ženske vrste Andrej Mavrič.
In če je Belakova še ohranila možnosti za olimpijski nastop, pa se je od njega že moral posloviti Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.
Bertoncelj je prvi dan tekmovanja svojo sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke opravil solidno, a s preveč očitnimi manjšimi napakami, tako da je ostal zunaj finala najboljše osmerice na desetem mestu, kar je že takoj pomenilo slovo od olimpijskih sanj.
Prvi dan finalov v Melbournu se bo začel ob 8. uri po srednjeevropskem času.

© STA 2020

21.2.2020
Belakova še v igri, Bertoncelj si je že zaprl vrata na OI

Belakova še v igri, Bertoncelj si je že zaprl vrata na OI

Melbourne, 20. februarja (STA) - Slovenska telovadka Teja Belak je bila uspešna v kvalifikacijah svetovnega pokala v Melbournu, druge od zadnjih štirih postojank olimpijskih kvalifikacij za Tokio. Belakova se je na preskoku kljub težavam pri enem od skokov s 13,849 točke kot sedma uvrstila v sobotni finale. Medtem pa si je Sašo Bertoncelj na konju z ročaji že zaprl pot na OI.
Poleg Belakove, Ljubljančanka se bo v petek predstavila še v kvalifikacijah na gredi, si je finale preskoka z osmo oceno (13,733 točke) pritelovadila tudi Tjaša Kysselef, medtem ko je bila Lucija Hribar na dvovišinski bradlji 12. z oceno 11,966.
Najboljšo oceno preskoka ima po pričakovanjih gimnastična zvezdnica Jade Carey, z ameriško ekipo svetovna prvakinja z zadnjega prvenstva jeseni v Stuttgartu, ter svetovna podprvakinja na preskoku 2017 in 2019, ki je prejela povprečje 15,049 točke.
In če so telovadke danes dobro opravile svojo nalogo, pa se je zalomilo izkušenemu Bertonclju, ki si je po ponesrečenem nastopu že zaprl tudi vrata za pot v olimpijski Tokio.
Bertoncelj je svojo sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke opravil solidno, a s preveč očitnimi manjšimi napakami, tako da je z oceno 13,733 točke ostal zunaj finala najboljše osmerice na desetem mestu.
"Seveda, Saševa ocena je povsem korektna, nimamo se kaj pritoževati. Vajo je opravil brez večjih napak, ni bila idealna, a te manjše napake so ga stale finala," je iz Melbourna sporočil selektor moške vrste Sebastijan Piletič, ki je dodal, da je s tem tudi konec upov na olimpijski nastop.
"Škoda. Že samo, če bi seskok naredil, kot zna, bi bil danes v kvalifikacijah nekje med tretjim in petim mestom," je dejal Piletič in dodal: "Sašo je res trdo treniral, zelo je garal in vso svojo energijo je usmeril v te kvalifikacije. Poskusili smo, dali vse od sebe, a se ni izšlo."
Zdaj Bertonclja marca čakata še dve kvalifikacijski tekmi za OI, v Dohi in Bakuju, a možnosti za olimpijski nastop nima več. Glavni vrhunec sezone zanj bo tako v olimpijskem letu, ko ni svetovnega prvenstva ali evropskih iger, spomladansko evropsko prvenstvo, ki bo za moške od 27. do 31. maja v Bakuju.
V Melbournu v petek čakajo kvalifikacije še Belakovo na gredi, Kysselefovo na gredi in parterju ter Hribarjevo na parterju.

© STA 2020

20.2.2020
Regijska srečanja GZS in njenih članic

Regijska srečanja GZS in njenih članic

Spoštovani,

v novem letu 2020 si na Gimnastični zvezi Slovenije želimo izboljšati naše delovanje. Med ključne stebre za uspešno dosego tega cilja nedvomno sodi tvorno sodelovanje med Gimnastično zvezo Slovenije in njenimi članicami. V ta namen se želimo srečati z vami, v vašem domačem okolju, na regijskih sestankih, v manj formalnem okolju in prisluhniti vam, članicam.

Na sestankih bosta kot predstavnika Gimnastične zveze Slovenije prisotna g. Aljaž Pegan, podpredsednik Gimnastične zveze Slovenije za stike z regijami in ga. Špela Hus, izvršna direktorica Gimnastične zveze Slovenije. Vljudno vas vabimo, da se udeležite regijskega srečanja v enem izmed spodaj navedenih terminov, ki najbolje ustreza vaši razpoložljivosti.

Vsa srečanja bodo potekala ob 18. uri, v naslednjih krajih:

 • Koper sreda, 12. februar 2020, Športni klub Salto Koper, Sermin 71 b.
 • Nova Gorica, četrtek, 13. februar 2020, Mladinski center Nova Gorica, Bazoviška ulica 4.
 • Novo mesto, torek, 3. marec 2020, Gostilna in slaščičarna Jakše, Drska 44.
 • Maribor, četrtek, 5. marec 2020, ŠD Studenci, Na Poljanah 20.
 • Ljubljana, ponedeljek, 9. marec 2020, Gimnastični center Ljubljana, Koprska ulica 29.

Vljudno vas prosimo, da potrdite svojo prisotnost vsaj tri dni pred dogovorjenim srečanjem na elektronski naslov info@gimnasticna-zveza.si.

 

11.2.2020
Bertoncelj, Belakova in Vedenejeva najboljši po izboru GZS

Bertoncelj, Belakova in Vedenejeva najboljši po izboru GZS

Ljubljana, 25. januarja (STA) - Gimnastična zveza Slovenije (GZS) je danes v Ljubljani ob robu tradicionalnega kongresa nagradila tudi svoje najuspešnejše športnike, društva in športne delavce. Po pričakovanjih so v absolutni kategoriji nagrade za najboljše v minulem letu prejeli telovadca Teja Belak in Sašo Bertoncelj ter ritmičarka Jekaterina Vedenejeva.

27.1.2020
Dobrodelno zbiranje sredstev

Dobrodelno zbiranje sredstev

Spoštovani,

Na Gimnastično zvezo Slovenije se je obrnil en naših najboljših športnikov, Sašo Bertoncelj, ki je za izdal koledar za leto 2020.

Podal je predlog z dobrodelno noto, kjer lahko njegov koledar kupite tudi vi, zbrana sredstva pa bodo namenjena mladinskim programom. Mladim gimnastičarjem in gimnastičarkam lahko pomagate z nakupom koledarja, ki stane 20 EUR.

 

 

 

 

 

 

 

Naročila sprejemamo do četrtka, 9. januarja 2020, na sledeči povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsUbA17y9_5jxpiz3_iJstyyG4VFFYqMmFK1nfBqk8u6GCQA/viewform?vc=0&c=0&w=1 medtem ko si koledar lahko ogledate na Saševi Facebook strani.

 
3.1.2020
Razpis delovnega mesta

Razpis delovnega mesta

 Gimnastična zveza Slovenije, Koprska ulica 29, 1000 Ljubljana
razpisuje prosto delovno mesto »izvršni direktor Gimnastične zveze Slovenije«

Izvršni direktor Gimnastične zveze Slovenije opravlja dela in naloge s področja strateškega managementa zveze in poslovodnega področja ter v skladu s svojimi pooblastili, določa cilje in delovne naloge zveze, predstavlja in zastopa zvezo ter je odgovoren za zakonitost dela zveze.

 

24.12.2019
Priznanje za prostovoljno delo v športnem okolju

Priznanje za prostovoljno delo v športnem okolju

Na 45. redni skupščini OKS-ZŠZ so podelili priznanja zaslužnim športnim delavcem prostovoljcem za zasluge in delo v lokalnem športnem okolju; med prejemniki priznanj na področju športa za leto 2019 je tudi  ga. Maja Premrl.

Ga. Maja Premrl aktivno sodeluje skupaj z ga. Sonjo Ašanin Gole pri razvoju aplikacije informacijskega sistema GZS za vnos ocen iz uradnih tekmovanj GZS. Danes sta obe nepogrešljiv del ekipe Gimnastične zveze Slovenije.

Iskrene čestitke!

 
19.12.2019
Razpis Fundacije Miroslava Cerarja za dodelitev pomoči - štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij

Razpis Fundacije Miroslava Cerarja za dodelitev pomoči - štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij

 Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) je ustanovil ustanovo, katere glavni namen je nudenje podpore mladim športnikom iz socialno šibkih okolij.

Ustanova se bo v nadaljevanju imenovala Fundacija Miroslava Cerarja za podporo mladim športnikom iz socialno šibkih okolij.

Uprava ustanove, ki jo zastopajo podpredsedniki OKS-ZŠZ, je potrdila razpis za leto 2020 v katerem bomo mladim športnikom, ki so uspešni na področju športa in na področju izobraževanja ter prihajajo iz socialno šibkejših okolij, namenila 60.000 EUR.

Rok za oddajo vlog je v torek, 24.12.2019. Več informacij najdete: http://fundacija.olympic.si/novica/1075

 

9.12.2019
 7th International Austrian Alps Cup Trampoline Gymnastics 2019

7th International Austrian Alps Cup Trampoline Gymnastics 2019

Čestitamo Matjažu Cotiču za osvojeno bronasto medaljo na 7th International Austrian Alps Cup Trampoline Gymnastics 2019.

Vse čestitke tudi vsem ostalim za enkratne uvrstitve:

ŠD Partizan Renče:

 • Matic Bremec 6.mesto
 • Enej Lango 5.mesto
 • Patrik Nemec 15.mesto
 • Aleks Hvala 18.mesto
 • Jure Rupar 13.mesto
 • Petra Arčon 13.mesto
 • Žan Zorn 9.mesto

ŠD Sokol Bežigrad:

 • Tarin Kulenovič  16. mesto
 • Soča Seršen 9. mesto
 • Jaka Zorec 10. mesto

 

7.11.2019
Slovenija po Bakuju uradno še brez, a praktično že z olimpijsko vozovnico

Slovenija po Bakuju uradno še brez, a praktično že z olimpijsko vozovnico

Baku, 23. septembra (STA) - Slovenska reprezentanca v ritmični gimnastiki je na svetovnem prvenstvu v Bakuju praktično dosegla zastavljeni cilj: uvrstitev v Tokio 2020, čeravno Mednarodna gimnastična zveza Fig tega uradno še ni potrdila. Med posameznicami je za zdaj na olimpijskem seznamu le najboljših 16 iz mnogoboja, Jekaterina Vedenejeva, ki zastopa Slovenijo, je bila 17.

 

 

 

23.9.2019
1 2 3 4 5  ... 
Prihajajoči dogodki
29.2.2020
MT Corbeil-Essonnes 2020 Corbeil-Essonnes, Francija
MT Corbeil-Essonnes 2020 več >
7.3.2020
25. ODPRTO PRVENSTVO RENČ V SKOKIH Z MPP 2020 Kotalkališče v Renčah
25. ODPRTO PRVENSTVO RENČ V SKOKIH Z MPP 2020 več >
7.3.2020
1. TEKMA ZA POKAL SLOVENIJE 2020 V SKOKIH Z MPP Kotalkališče v Renčah
1. TEKMA ZA POKAL SLOVENIJE 2020 V SKOKIH Z MPP več >
12.3.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Baku 2020 Baku, Azerbajdžan
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Baku 2020 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija Slovenije


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport